Digitale brochure

Digitale brochure

Stapels papieren brochures over nadat slechts een minimale aanpassing gedaan was? Moe van het sjouwen met papier? Nooit meer papieren brochures. De digitale brochure maakt onderdeel uit van de Tablet Sales App. Klik hier voor meer informatie.

Waar is de tijd gebleven dat verkopers met tassen vol brochures en leaflets op stap gingen? Menig drukkerij zal er met weemoed aan terugdenken. Maar de gemiddelde marketeer is maar wat blij met de huidige digitale brochures. Die bieden dan ook louter voordelen.

Voordelig

Een digitale brochure is goedkoop. Sterker: die kost eigenlijk niets. De brochure wordt opgemaakt in PDF-formaat, kan via email verzonden worden en laat zich meenemen op USB-sticks, laptops en natuurlijk in de Tablet Sales App. Daar komt geen drukker of postbezorger aan te pas.

Milieu

De footprint van een digitale brochure is nihil vergeleken met een ouderwetse papieren brochure. Wilde je een beetje fatsoenlijke brochure kunnen tonen, dan was dik papier wel een voorwaarde, compleet met nabewerking en glanslaag. Dat alles kent een simpele PDF niet. En dat scheelt vele bomen.

Actueel

Maar misschien het mooiste aan een digitale brochure is wel het feit dat deze met een druk op de knop aan te passen is. Moet het nieuwe product toegevoegd worden? Of is het mobiele nummer van de accountmanager gewijzigd? Even wijzigen, opslaan en klaar. En zolang die wijziging plaatsvindt in de centrale database van de Tablet Sales App, hebben alle accountmanagers die nieuwe versie van de brochure enkele seconden later op hun iPad staan. Daarmee is het zeker dat er nooit meer oude gegevens getoond kunnen worden. Dat scheelt heel veel out-datet papieren brochures bij het oud papier. Maar het scheelt waarschijnlijk nog veel meer in fouten en abusievelijk aangegane afspraken die gecorrigeerd moeten worden.

Druk op de knop

Ondanks dat sommige klanten zeggen dat ze “graag iets in handen hebben”, is onze ervaring dat ook juist klanten heel blij zijn met digitale brochures. Ze raken ‘m niet meer kwijt, kunnen deze makkelijk delen met hun collega’s en met de waanzinnige kwaliteit van de schermen die we tegenwoordig hebben, ziet zo’n brochure er al snel gelikt uit.

Vanuit de Tablet Sales App wordt de digitale brochure met een druk op de knop aan de klant of een prospect gemaild. Menig klant is reeds verrast met de opmerking “hij zit nú in je mail!”.

Video digitale brochure