KPI Dashboard

KPI Dashboard

Een goed kpi dashboard geeft overzicht in één oogopslag. Een goed management dashboard in sales houdt de accountmanager scherp en triggert zelfmanagement. Lees hier hoe wij dat uitvoeren.

Een goed kpi dashboard is overzichtelijk, duidelijk en aansprekend. Het laat de stand zien, maar alleen van de allerbelangrijkste parameters. Dat staat ook in de naam: “KPI” staat voor “Key Performance Indicator”. De stand wordt op een logische, direct begrijpbare manier getoond, eventueel afgezet tegen de stand van vorig jaar of het doel. Denk maar aan je auto: het dashboard van een auto is fantastisch duidelijk en informatief.

Doel

Een kpi dashboard ziet er leuk uit, maar wordt natuurlijk niet voor niets getoond. Op het dashboard is in één oogopslag duidelijk hoe je ervoor staat ten opzichte van het doel. Door het kpi dashboard op een logische plek te tonen in de Tablet Sales App, wordt deze goed gebruikt om de accountmanager te informeren. Eventueel kan er voor gekozen worden om telkens wanneer de app opstart ook het dashboard te tonen.

Correct en realtime

Een kpi dashboard werkt alleen maar als motivatiemiddel als de stand die het toont niet ter discussie staat. Alleen dan zal de accountmanager focussen op mogelijkheden om de stand te behouden of te verbeteren. Het management dashboard gebruikt de data uit de app. Die informatie is dus altijd actueel, correct en gelijk. En ook de salesmanager ziet dezelfde data en hetzelfde dashboard. Zodat de discussie over de inhoud gaan kan en niet over de methodes.

Zelfmanagement

Een goed kpi dashboard helpt zodanig sturen, dat de gebruiker ervan zichzelf gaat managen. Dat is veel makkelijker en leuker dan wanneer de salesmanager telkens de cijfers en de afwijkingen met de accountmanager bespreken moet. Voor beide partijen. In de praktijk blijkt dat accountmanagers bij elkaar te rade gaan indien hun prestaties achterblijven, om van elkaar te leren. Zelfmanagement en benchmarking dus.

Plezierig

Alles wat er leuk uitziet wordt vaak bekeken. Daarom proberen we het kpi dashboard in de Tablet Sales App er aansprekend uit te laten zien, passend bij de gebruikers. Bij ons zul je dus geen staafdiagrammen en tabellen zien, maar meters als uitslaande klokwijzers, vollopende glazen, authentieke gasmeters en zich uitrollende vloerbedekking. Dan wordt het management dashboard daadwerkelijk vaak bekeken.

KPI Dashboard