Offline werken

Offline werken

Het grote voordeel van mobiel werken is dat je dat overal en nergens kunt doen. Dit alles is mogelijk dankzij het bestaan van mobiele apparaten zoals iPads en de beschikbaarheid van internet. Maar juist dat laatste is gek genoeg geen vanzelfsprekendheid. De Tablet Sales App heeft daarvoor de oplossing: die zorgt dat je altijd zowel online als offline werken kunt.

Zelfs zonder internet

Je verwacht het niet, maar er zijn in Nederland nog heel veel plaatsen te vinden waar geen of slecht mobiel internet beschikbaar is. Doordat salesgesprekken doorgaans binnen plaatsvinden, wordt dit nog versterkt. Vragen of je op het WiFi-netwerk van de klant mag is dan een optie, maar of dat een goede oplossing is?

Offline werken

Met de Tablet Sales App staat alle data die je als verkoper nodig hebt op de iPad. Zo weet je zeker dat je al je filmpjes, brochures, assortimenten en klantgegevens altijd inzien kunt. Ook als je geen internetverbinding hebt.

Automatische synchronisatie

Je kunt zelfs orders schrijven, bezoekverslagen maken en klantgegevens aanpassen terwijl je offline werkt. Direct als de iPad weer verbinding krijgt met internet, worden alle wijzigingen automatisch en op de achtergrond gesynchroniseerd. En uiteraard gaat die synchronisatie twee richtingen op. Alle wijzigingen die in de centrale database gemaakt zijn worden toegevoegd aan de data op de iPad en alle wijzigingen die op de iPad zijn doorgevoerd worden toegevoegd aan de data in de centrale database. Zelfs als er bij dezelfde klant of bij hetzelfde product aan beide zijden tegelijkertijd wijzigingen gemaakt zijn!

Intelligente synchronisatie

Het offline werken gaat naadloos over in online werken zodra de iPad verbinding met internet krijgt. Zonder dat de gebruiker het merkt, start op de achtergrond de uitwisseling van gegevens met de centrale database op. Die uitwisseling is intelligent en vindt plaats afhankelijk van het type data, de internetsnelheid en of de data aan één zijde of beide zijden gewijzigd is.

Stabiele werking

Toch kan ook een intelligente synchronisatie gedwarsboomd worden door tijdelijk slecht internet, handmatige acties van de gebruiker of beïnvloeding door andere apps op de iPad. Daarom hebben we allerlei checks en controles ingebouwd. Zo controleren we of datapakketjes volledig of gedeeltelijk verzonden zijn, maar ook of ze volledig aangekomen zijn. En mocht er iets misgegaan zijn, dan blijft het systeem net zo lang synchroniseren tot het gelukt is. Zodat de accountmanager ongestoord kan blijven doorwerken. Ook als dat offline werken betreft.

Video Offline werken