Zelf je ROI berekenen

Bereken zelf jouw ROI van de Tablet Sales App

Elke investering of uitgave moet zichzelf uiteindelijk terugverdienen. De Tablet Sales App biedt vele voordelen. En die zijn meetbaar. Lees hieronder meer over de ROI van de Tablet Sales App. Onderaan de pagina vind je een ROI-berekening zodat je kunt berekenen hoe groot de voordelen voor jullie organisatie zullen zijn.

Stijgende verkopen

Verkopers met zelfvertrouwen verkopen meer. En zelfvertrouwen is precies wat de Tablet Sales App aan de gebruikers geeft. De zekerheid dat je al het marketingmateriaal bij je hebt (ook de brochure van dat product waarvan je niet verwachtte dat de klant erom zou vragen), net als alle historie van de klant, geeft een zeer geruststellend gevoel. Daarnaast geeft zo’n app die volledig uitgevoerd is in de eigen branding een professionele indruk bij elke klant en prospect. Door een optimale samenwerking tussen sales en marketing wordt een 1+1=3 effect bereikt. Een up-to-date leaflet, afbeelding of filmpje oogt prachtig op zo’n retina scherm. Logisch dat verkopers hun bedrijf en producten graag presenteren met de Tablet Sales App en zo sneller resultaat bereiken.

 

In sommige gevallen zoals bijvoorbeeld bij MAIN Energie is het mogelijk om de toename in omzet in te schatten. Echter, in de meeste gevallen is dat lastig. Dus ondanks dat ‘meer omzet’ waarschijnlijk de grootste winst is van de Tablet Sales App, stellen we voor om dat niet mee te rekenen in de business case.

Efficiënte tijdsbesteding

Heb je enig idee hoeveel e-mails een accountmanager dagelijks stuurt? En hoeveel van die e-mails intern gericht zijn? Kim Spinder van ‘We quit mail’ heeft dat diverse keren gemeten en dit blijkt boven de 90% te liggen! Kennelijk is e-mail nog steeds het belangrijkste middel voor collega’s om elkaar te informeren. Een middel waar werknemers meer en meer last van beginnen te krijgen. Een overload aan e-mail zorgt voor extra werkdruk en een gebrek aan focus op de kerntaken en het doel. De Tablet Sales App maakt die enorme stroom e-mails voor een groot gedeelte overbodig en creëert een heldere focus. Betrokkenen hoeven elkaar niet om informatie te vragen; ze zien het allemaal en op elk gewenst moment in de app of het CMS.

 

En dan de afdeling Sales: Hoeveel kilometers rijdt een salesmanager jaarlijks? En hoeveel kilometers (en tijd) zou dat minder kunnen met een goede bezoekenplanning? En wat als bezoekverslagen geen enorme lappen tekst met algemene informatie zouden zijn? Nu zijn ze nauwelijks bruikbaar en vaak meer een doel op zich geworden door gewoonte en ingesleten processen. Wat als een bezoeksverslag een bron van informatie met krachtige zinnen en steekwoorden met belangrijke inhoud zou zijn: hoeveel tijd wordt er dan bespaard met het schrijven van die verslagen? En hoeveel tijd met het lezen ervan als voorbereiding van het volgende gesprek?

 

Op veel van dit soort onderdelen wordt tijd bespaard als er gebruik wordt gemaakt van de Tablet Sales App. Zowel door sales- en account managers, als door de binnendienst als door de marketingafdeling.

Minder foutgevoelig

Weten jullie hoeveel fouten er gemaakt worden in het commerciële proces? Hoeveel orders of contracten niet in een keer correct ontvangen worden? Of hoeveel afspraken met klanten niet goed in de agenda terechtkomen? En hoe vaak wordt een brochure niet opnieuw ontworpen en geproduceerd, terwijl er al zo’n brochure bestaat, maar dat dit niet bij iedereen bekend is? Zeker bij internationaal opererende bedrijven komt dit zeer regelmatig voor. Dit alles geeft in de eerste plaats een slechte indruk aan de klant, maar kost intern ook onnodig tijd en geld.

ROI berekenen

Om al deze zaken globaal te kwantificeren hebben we een ROI-rekentool gemaakt. In deze tool vul je jullie eigen kengetallen in, waarna een grove schatting gemaakt wordt van het bedrag dat maandelijks te winnen valt voor uw organisatie. Natuurlijk valt te discussieren over de getallen. Echter, dit rekenmodel is gebaseerd op ervaringen van klanten die jullie al voorgingen in het werken met de Tablet Sales App en geeft een goede indicatie van de werkelijkheid.