Case study – Assortimentsverkoop makkelijker maken

Assortimentsverkoop makkelijker maken

Onder VanDyck Spirits vallen de merken VanDyck RED, GIN en VODKA. Wanneer deze drie flessen in de rij worden geplaatst, zie je de Nederlandse driekleur. Niet gek, want VanDyck biedt originele Nederlandse wodka en Gin met geheime recepten van Hollandse bodem die teruggaan tot 1876. Sinds 2016 werken 3 sales managers hard aan de verkoop van dit product middels de Tablet Sales App.

Marcel Webbers

Marcel Webbers, Sales Directeur bij VanDyck Spirits:
‘’Het hele proces van ordering is nu een fluitje van een cent. Alles vanaf de orderopname tot het plaatsen van de order en het informeren van de betrokkenen gaat nu automatisch.’’

Doelstelling

VanDyck had als doel om het bestelproces te optimaliseren. Het moet vooral makkelijk en snel kunnen, voor zowel de klant als de verkoper. Met goede bezoekenregistratie, bezoekenplanning en dan ook nog eens alle verkoopondersteunende materialen mooi presenteren.

Uitdaging

Bestellingen plaatsen kostte eerder veel tijd en was foutgevoelig. Daarnaast was er geen eenduidig beleid, waardoor verkopers allen op een andere manier te werk gingen.

Oplossing

De Tablet Sales App wordt door VanDyck in zowel Nederland als Spanje gebruikt en is daarom in twee talen uitgevoerd. Webbers: ‘’De app is volledig en makkelijk in gebruik. We gebruiken hem om nieuws, leaflets en trailers te laten zien tijdens bezoeken. Maar ook voor onze prijslijst, producten, contracten en orders. En niet te vergeten: bezoekverslagen, agenda en taken voor onze verkopers.’’

Resultaat

‘’Het hele proces van ordering is nu een stuk makkelijker. Alles vanaf de orderopname tot het plaatsen van de order en het informeren van betrokkenen gaat nu automatisch. De binnendienst is real-time op de hoogte van wat de buitendienst doet, zowel in Spanje als in Nederland. Dat is goud waard!’’ aldus Webbers.


Ook assortimentsverkoop makkelijker maken met de Tablet Sales App?

Ieder bedrijf is anders. Vaak zijn de uitdagingen op hoofdlijnen wel hetzelfde. Herken je je in de situatie van VanDyck Spirits? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen hoe onze sales app je verder kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *