100% mobiel werken voor sales

mobiel werken voor sales met de Tablet Sales App

Waarop je letten moet als je 100% mobiel werken wilt

Mobiel werken, dat doen we allemaal. Gezien het feit dat iedereen in het bezit is van een mobiele telefoon kunnen we op alle plaatsen bellen en met onze smartphone lezen we e-mail en kunnen bij veel documenten of bedrijfssystemen komen.

Mobiel werken en 100% mobiel werken voor sales

Toch houdt 100% mobiel werken voor sales nog wel even iets meer in dan zomaar mobiel werken. Bij 100% mobiel werken moet iemand onderweg alles kunnen doen om zijn taak uit te oefenen. Dit is relevant voor commerciële rollen. Het moet echt niet nodig zijn om voor wat dan ook naar kantoor te komen. Niet omdat dit verboden zou zijn of omdat daar geen werkplek meer is, maar omdat het niet zo kan zijn dat iemand even niet verder kan omdat hij/zij daarvoor op kantoor moet zijn. Dit betekent dat hij/zij dan ook bij alle systemen en documenten moet kunnen die daarvoor nodig zijn via zijn mobiele apparaat.

Tools voor 100% mobiel werken

Vervolgens is het fijn als mobiele werkers toch met collega’s kunnen overleggen en communiceren. Tools als Whatsapp of Slack in combinatie met tools als Facetime of Skype maken dit mogelijk. Wat vaak vergeten wordt, maar niet onbelangrijk is, betreft de aansturing. Natuurlijk kun jij als leidinggevende van dezelfde communicatietools gebruik maken als collega’s: telefoon, berichtenservice, beeldbellen, gesprek van mens tot mens, email, etc. De afspraken die met de sales of account manager gemaakt worden, dienen duidelijk vastgelegd te worden. Zo moeten ook de prestaties gedeeld worden. Een tool om zowel met medewerkers/opdrachtnemers te communiceren, afspraken vast te leggen en een dashboard te tonen van de KPI’s is dan bijna essentieel. Eventueel kan dit worden aangevuld met e-learning tools om de tekortschietende skills en competenties te trainen.

Devices voor 100% mobiel werken

Als laatste moet er gekozen worden op welke apparaten men mobiel moet kunnen werken. Heeft iedereen een smartphone, een laptop en een tablet? Of zijn smartphones en tablets ook voldoende? Moet men alles kunnen op alle apparaten, of wordt het bedienen en raadplegen van grotere systemen beperkt tot de laptop, omdat dat op een smartphone toch niet duidelijk gepresenteerd kan worden? Ja, en je moet bij dit alles natuurlijk wel even goed nadenken over de beveiliging. Mobiel werken voor sales heeft veel voordelen. Regel het goed en regel het voor 100%. Happy working!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *