Vijf voordelen van mobiel werken voor sales

vijf voordelen van mobiel werken

Vijf voordelen van mobiel werken voor sales

Mobiel werken is cruciaal voor het succes van sales. Echter bijna de helft van de bedrijven heeft nog geen beleid voor mobiel werken. Vijf voordelen van mobiel werken voor sales – als jij dit goed gefaciliteerd hebt voor je team.

Werk-privébalans

Schoolgaande kinderen kunnen de planning behoorlijk in de war schoppen. Nog even doorwerken op kantoor zit er niet in, want kindlief staat om half vier klaar om naar huis te gaan. Wie mobiel werkt kan dat prima integreren in zijn planning. Vaste kantoortijden zijn er niet meer. Vaste werkplekken ook niet. Thuiswerken of werken op andere tijden maakt een efficiënte privé-werkbalans mogelijk.

Lager ziekteverzuim

Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) blijkt dat mensen met flexibelere werktijden en –locaties zich minder vaak ziek melden. TNO (Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) concludeerde dat bedrijven die het nieuwe werken hebben geïmplementeerd 20% tot 40% minder ziekmeldingen binnenkrijgen. De mensen voelen minder werkdruk, als zij meer eigen verantwoordelijkheid krijgen over tijd en plaats. Daarnaast vertrouwt het bedrijf de medewerker deze vrijheid toe, wat tot positieve resultaten leidt. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat de werknemers zich ook gelukkiger voelen.

Tijdwinst = hogere productiviteit

Dat mensen niet meer continu heen en weer hoeven te reizen van hot naar her, betekent dat er tijd overblijft. Achterstallige mail wordt sneller weggewerkt en bijgehouden. De komst van internetbellen en videoconferenties zorgen voor minder reistijd, maar ook voor snellere vergaderingen. Kortom, de productiviteit is hoger.

Geld besparen

Bedrijven besparen veel geld met het nieuwe werken. Werknemers maken minder reiskosten, er zijn minder werkplekken nodig, maar ook het aantal ratelende printers en brandende lichten daalt.

Milieubewust

Mobiel werken heeft zo ook zijn goede uitwerking op het milieu. Onderzoeksbureau Ecofys onderzocht in opdracht van het Wereld Natuur Fonds hoeveel het nieuwe werken bijdraagt aan een beter milieu. Salesmanagers die een, twee of drie dagen thuiswerken maken al verschil. De veranderingen zijn ook zichtbaar als 20% van de werknemers zakentrips vervangt door videoconferenties. Dan is er in 2020 zoveel energie bespaard als het jaarlijkse gebruik van gas en stroom in Rotterdam en Amsterdam. Minder auto’s op de weg zorgen voor minder CO2-uitstoot. Dat bedrijven minder kantoorruimte nodig hebben en minder stroom verbruiken is ook beter voor het milieu.

Tablet Sales App

Onze Tablet Sales App past goed in het plaatje van mobiel werken. Alle klantinformatie heb je bij de hand in een op-maat-gemaakte en handige app. Lees onze whitepaper over: mobiel werken voor sales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *