Dag Field Sales Manager! Wat doe jij daar?

Dag Field Sales Manager! Wat doe jij daar?

Een Field Sales Manager is toch gewoon ook een Sales Manager? Ja zeker! Waarom verdient hij dan het woordje ‘Field’? In deze blog vertellen je we alles over de functie Field Sales Manager.

Leidinggeven

Een Field Sales Manager is net als een Sales Manager een verkoopleider. Hij geeft vaak leiding aan een team van sales medewerkers en richt zich voornamelijk op het ‘veld’. Je hebt Field Sales Managers die vanachter hun bureau de zaken regelen, maar de meeste Field Sales Managers zijn zoals de naam al doet vermoeden, vooral op het veld te vinden. Aan een bureau op kantoor kom je ze dus zelden tegen. En wat doet hij daar dan ‘op het veld’? Een Field Sales Manager ondersteunt en helpt Sales Managers met hun targets, projecten en gesprekken. Hij helpt met het binnenslepen van prospects en het opzetten van nieuwe projecten.

People Manager

De Field Sales Manager oriënteert zich daarom op de mens en vooral op de werknemers waar hij mee werkt. Je mag hem best een ‘People Manager’ noemen. Dat betekent ook dat de Field Sales Manager de andere Sales Managers goed in de gaten houdt. Niet uit wantrouwen, maar omdat collega’s die complimenten krijgen over hun werkwijze nog beter hun best doen en gemotiveerder werken. Mocht zo’n collega wel wat hulp kunnen gebruiken, dan weet de Field Sales Manager dat ook gelijk. Kortom, hij houdt het team ‘gezond’, gemotiveerd en energiek.

Resultaatgericht

Een Field Sales Manager heeft natuurlijk ook een manager en die wil resultaten zien. De Field Sales Manager werkt daarom ook resultaatgericht. Het gaat per slot van rekening om sales. Hij werkt daarom naar aanleiding van vooraf gestelde targets. Hij wil bijvoorbeeld 200 klanten in 3 maanden binnen slepen, of samenwerken met 10 nieuwe bedrijven om uiteindelijk de sales te verbeteren.

Kostendoelstelling

Daarnaast is de Field Sales Manager er verantwoordelijk voor dat de kosten van alle salesprojecten, -werkzaamheden, salarissen en bonussen niet hoger worden dan het budget dat het team ervoor heeft. Hij bewaakt de kostendoelstellingen.

Cultuurgericht

In sommige bedrijven houdt de Field Sales Manager ook extra rekening met de bedrijfscultuur. Hij draagt die bedrijfscultuur duidelijk uit. Dat verschilt echter per bedrijf. Andere bedrijven willen gewoonweg verkoopresultaten zien.

Tablet Sales App

Zo’n Tablet Sales App is dus verrekte handig voor een Field Sales Manager. Hij neemt z’n tablet mee ‘in het veld’, toont eenvoudig alle bedrijfsinformatie, PR-middelen en mogelijkheden én heeft online inzage in wat zijn mensen doen en bereiken. Met een moderne en stijlvolle app, volledig in de huisstijl van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *