Het nieuwe mobiele werken

Contract tekenen op tablet

Het nieuwe mobiele werken

Iedereen heeft het tegenwoordig over ‘het nieuwe werken’. Tot het nieuwe werken wordt onder meer ‘mobiel werken’ gerekend, iets waar we eigenlijk niet meer buiten kunnen.

Waarom kiezen voor mobiel werken?
Dankzij mobiel werken ben je niet langer afhankelijk van een bepaalde werkplek of een bepaald tijdstip. Dit heeft als belangrijkste pluspunt dat je altijd en overal je ‘kantoorwerkzaamheden’ kunt uitvoeren. Ben je vaak uren onderweg, dan zijn deze uren dus niet meer per definitie verloren. Smartphones, laptops, tablets en draadloos internet maken het je namelijk mogelijk te allen tijde met je collega’s verbonden te zijn. Op een iPad is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om bestanden te bewerken, te synchroniseren en onderling te delen en met de juiste applicaties zijn er bovendien nog veel meer functies en mogelijkheden te bedenken en te realiseren.

Welke voorbereidingen moet je als bedrijf zoal treffen?
Wil je als bedrijf gebruik gaan maken van mobiel werken, dan is het allereerst belangrijk je af te vragen welk doel je met deze nieuwe manier van werken precies voor ogen hebt. Wil je de buitendienstafdeling van je organisatie mobieler maken, wil je dat je salespersoneel waar en wanneer dan ook toegang heeft tot de meest recente bedrijfs- of productinformatie of wil je ervoor zorgen dat je je klanten op een snellere manier informatie kunt toezenden? Weet je het antwoord op die vragen, dan kun je je mobiele beleid gaan bepalen en kun je gaan bepalen welke functies je voor wie beschikbaar stelt. Ook kun je dan beslissen op welke manier en op welke mobiele apparaten je welke informatie toegankelijk maakt.

Vervolgens is het belangrijk inzicht te krijgen in de kosten, besparingen en veranderingen die de invoering van mobiel werken met zich mee kan en zal brengen. Bij de veranderingen die je organisatie gaat doormaken, is het uiteraard zaak deze zo goed mogelijk te begeleiden. Je personeel kun je op veranderingen voorbereiden door ze bijvoorbeeld trainingen te geven.

Tot slot moet je, wanneer je overgaat tot mobiel werken, de ICT-infrastructuur van je organisatie hierop aanpassen. Een klassieke infrastructuur volstaat negen van de tien keer namelijk niet. In plaats daarvan is een dynamische ICT-infrastructuur creëren aan te raden. Een dynamische infrastructuur overstijgt niet alleen de grenzen van een kantoorgebouw, ook kunnen de daartoe gemachtigde werknemers dankzij een dergelijke structuur waar en wanneer dan ook – gegarandeerd op een veilige manier – toegang krijgen tot hun digitale werkomgeving.

Welke andere voordelen zijn er voor je werknemers – en dus voor je bedrijf?
Met het invoeren van mobiel werken wordt ook de efficiency van werknemers vergroot. Verder wordt, doordat werknemers niet gebonden zijn aan een plaats of vastzitten aan vaste kantoortijden, de flexibiliteit van werknemers vergroot. De enige voorwaarde is wel dat de bedrijfsprocessen die mobiel werken mogelijk maken optimaal functioneren en vooral optimaal blijven functioneren.

Wil je meer weten over oplossingen in mobiel werken, en dan vooral voor het verkoopteam? Geef ons een seintje, dan maken we een afspraak voor een demo van onze Tablet Sales App.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *