Case study – Totaaltool ook voor kleine onderneming

Presenteren, bestellen en logboek

Bert Niesten: “Echt alles zit er in.”

Brouwerij Egmond brouwt de biologische Sancti Adalberti adbijbieren op ambachtelijke wijze met granen van biologische teelt. Zij brouwen onder licentie van de abdij van Egmond en dat maakt het ‘t enige Benedictijner abdijbier van Nederland.

Brouwerij Egmond is een nog jong bedrijf met wel al een trouwe klantenkring die groeiende is.

Alles in één handige tool

Brouwerij Egmond had effectief één verkoper in de buitendienst en wilde dat snel uitbreiden. Voor hen wilde zij een onderscheidend maar eenvoudig totaalsysteem.

Ondanks het feit dat de organisatie nog bescheiden was qua omvang en er feitelijk maar één persoon op bezoek ging bij klanten, was Brouwerij Egmond toch op zoek naar een professioneel en allesomvattend commercieel systeem. Zij brouwen mooie bieren met een mooi verhaal, dat zij graag vertellen bij de klant. Daarnaast wilde zij een eenvoudig maar compleet systeem hebben waarin orders gemaakt en verwerkt werden en waarin per klant alle contacthistorie zichtbaar was.

Bert Niesten is buitendienstmedewerker en salesmanager ineen. Hij is enthousiast over het gemak van de TSA-App en het stijlvolle design dat volledig in lijn is met de huisstijl van Brouwerij Egmond. Onmisbaar vindt hij het overzicht van al zijn klanten en prospects en wat hij daar besproken, beloofd en geleverd heeft: “Afspraken, notities, reminders zodat je niets vergeten kunt; alles zit er in”. En bovenal is hij blij met de mogelijkheid om op locatie bestellingen aan te maken, die automatisch doorgezet worden naar de leverancier (de drankengroothandel) van de klant.

Eenvoudig inwerken

Sinds december 2018 gebruikt Brouwerij Egmond TSA. Sindsdien zijn er tweemaal wijzigingen geweest in de buitendienst. Maar elke keer was de nieuwe medewerker snel ‘up and running’, omdat alle klantinformatie en -afspraken in TSA opgeslagen waren.

De buitendienstmedewerker kan veel meer bezoeken op een dag doen, omdat voorbereiding nauwelijks tijd kost en orders snel en foutloos verwerkt worden. De binnendienst en administratie hebben real time inzage in de omzet en de gemaakte afspraken.

Wij van TSA zijn blij dat we de eigenaren en medewerkers van Brouwerij Egmond het overzicht en inzicht geven kunnen wat zij nodig hebben om hun onderneming verder te laten groeien. En we vinden het mooi dat TSA ook voor kleine (commerciële) organisaties zijn meerwaarde bewijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *