Case study – CRM én presenteren

Een totaal tool voor de accountmanagers.

Case Study – Heuschen & Schrouff

Marc Boits: “TSA is super: ik gebruik het zelf ook elke dag.” 

Heuschen & Schrouff is een groothandel in Aziatische, Arabische, Afrikaanse en Caribische ingediënten. Zij is de exclusieve importeur van een 70-tal merken en levert daarnaast producten van een groot aantal andere merken. Heuschen & Schrouff levert in heel Europa aan etnische winkels en supermarkten, retail, foodservice en industrie.

Een totaaltool
Een totaaltool om haar buitendienstmedewerkers te ondersteunen, was de wens van Heuschen & Schrouff.

Heuschen & Schrouff wilde een goed CRM-systeem voor haar accountmanagers. Omdat een groot aantal van hen buiten Nederland werkt, moest dat systeem ook offline kunnen werken. Daarnaast was er behoefte aan het ondersteunen van buiten- en binnendienst met het nakomen van gemaakte afspraken met klanten en het plannen van de bezoeken. Een grote aanvullende wens was het makkelijk en professioneel kunnen presenteren van de artikelen en presentaties.  

Diverse kanalen
TSA is geïmplementeerd bij Heuschen & Schrouff voor gebruik zowel door de accountmanagers ‘buiten’ als de binnendienst. Omdat Heuschen & Schrouff in verschillende kanalen actief is en omdat de inkoopafdeling ook het relatiebeheer in TSA wilde doen, is de daarvoor de aparte module ingezet om per kanaal eigen content en functies mogelijk te maken.

SAP
Met SAP vindt dagelijks data-uitwisseling plaats: relaties, gebruikers, artikelen, orders en financiële data. Zo hebben de accountmanagers altijd, ook onderweg en ook zonder internet, inzage in hun klanten en hoe die ervoor staan.

Heuschen & Schrouff koos voor TSA omdat het zo op de gebruiker afgestemd is. Daarnaast vond men de ‘marketing-modules’ waarin makkelijk artikelen, leaflets, filmpjes en presentaties getoond kunnen worden enorm handig. 

Marc Boits (CEO): “De marketing-modules zijn super: ik gebruik het zelf ook elke dag. Ik heb altijd alles bij me, het is makkelijk en snel; elke verkoper zou dit moeten gebruiken.”

Of, zoals Guido Sobol (IT-projectmanager) het zegt: “Jullie hebben iets heel moois in de markt gezet!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *